Mini gyümölcstortácska

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Piskóta:

  • 4 egész tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 12 dkg rétesliszt
  • 12 dkg finomliszt
  • 3 ek víz
  • 1 mk sütőpor

Krém:

  • 40 gramm tejszínízű pudingpor (főzős)
  • 3 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • ízlés szerint cukor

Tetejére:

  • gyümölcsök
  • 2 ek zselatinpor
  • víz
  • 3-5 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval elkezdjük felverni habnak, közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és verjük fel kemény habnak. Ezután óvatosan keverjük bele a tojások sárgáját, vizet, végül a sütőporral elkevert lisztet.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beleöntjük és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük kb 20-25 perc alatt.

A krémhez a pudingporhoz hozzákeverjük a tejet és sűrű krémmé főzzük. A vajat a porcukorral kihabosítjuk és a kihűlt pudingos krémhez adjuk.

A megsült és kihűlt piskótát nagy méretű szaggatóval kiszaggatjuk. Krémmel körbekenjük, kókuszreszelékben meghempergetjük. A maradék krémet habzsákba töltjük és a korongokat körbedíszítjük. A megmosott, feldarabolt gyümölcsökkel a közepét kirakjuk.

A zselatinport vízben feloldjuk, összemelegítjük és ecsettel a gyümölcsöket átkenjük.

Tálalásig hűtőben tároljuk!