Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes tiramisu szelet recept

Mézes tiramisu szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a tésztához :

    • 35 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 2 evőkanál méz
    • 8 dkg vaj
    • 1 kiskanál szódabikarbóna
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1-2 evőkanál tej

    Krémhez:

    • 750 ml tej
    • 1 csomag főzős tejszínes pudingpor
    • 2 csomag főzős tiramisu pudingpor
    • 15 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 18 db babapiskóta
    • 1-2 dl kávé
    • 1 evőkanál rum
    • kakaópor

    A tetejére:

    • 2,5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

    A mézet,  a vajat és a cukrot, összekeverjük és felmelegítjük, de nem forraljuk.

    Kimérjük egy tálba a lisztet és szódabikarbónát, majd összekeverjük a meleg mézes masszával és a tojással.

    Puha gyúrható tésztát gyúrunk ha kemény lenne, adjunk hozzá 1-2 evőkanál tejet.

    Két részre osztjuk a tésztát és 20×30 cm-es tepsi méretűre kinyújtjuk, majd a tepsi hátán szilikonos sütőpapíron 6 perc alatt készre sütjük. (Sütés előtt a lapokat szurkáljuk meg pár helyen)

    Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet.

    A pudingokat ( mind hármat együtt ) a tejjel és cukorral megfőzzük és kihűtjük.

    A vajat a kihűlt pudinggal habosra keverjük.

    A krémet ketté osztjuk úgy, hogy a felső lapra kerüljön a krémből legalább 3 púpozott evőkanállal.

    Az egyik mézes lapot egyenletesen megkenjük a krém felével, megszórjuk kakaóporral, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan rumos kávéba mártott babapiskótával egyenletesen kirakjuk.

    Erre rásimítjuk egyenletesen a maradék krémet és befedjük a második mézes lappal.

    A tetejét megkenjük rumos kávéval, majd a 3 ek krémmel és egy napra a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a lapok megpuhuljanak.

    Másnap a tejszínt kemény habbá verjük és a krém tetejére fele tejszínt rákenjük.

    Megszórjuk kakaóporral és a maradék tejszínnel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá