Mézes tiramisu szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához :

  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 8 dkg vaj
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 1-2 evőkanál tej

Krémhez:

  • 750 ml tej
  • 1 csomag főzős tejszínes pudingpor
  • 2 csomag főzős tiramisu pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 18 db babapiskóta
  • 1-2 dl kávé
  • 1 evőkanál rum
  • kakaópor

A tetejére:

  • 2,5 dl habtejszín

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

A mézet,  a vajat és a cukrot, összekeverjük és felmelegítjük, de nem forraljuk.

Kimérjük egy tálba a lisztet és szódabikarbónát, majd összekeverjük a meleg mézes masszával és a tojással.

Puha gyúrható tésztát gyúrunk ha kemény lenne, adjunk hozzá 1-2 evőkanál tejet.

Két részre osztjuk a tésztát és 20×30 cm-es tepsi méretűre kinyújtjuk, majd a tepsi hátán szilikonos sütőpapíron 6 perc alatt készre sütjük. (Sütés előtt a lapokat szurkáljuk meg pár helyen)

Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet.

A pudingokat ( mind hármat együtt ) a tejjel és cukorral megfőzzük és kihűtjük.

A vajat a kihűlt pudinggal habosra keverjük.

A krémet ketté osztjuk úgy, hogy a felső lapra kerüljön a krémből legalább 3 púpozott evőkanállal.

Az egyik mézes lapot egyenletesen megkenjük a krém felével, megszórjuk kakaóporral, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan rumos kávéba mártott babapiskótával egyenletesen kirakjuk.

Erre rásimítjuk egyenletesen a maradék krémet és befedjük a második mézes lappal.

A tetejét megkenjük rumos kávéval, majd a 3 ek krémmel és egy napra a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a lapok megpuhuljanak.

Másnap a tejszínt kemény habbá verjük és a krém tetejére fele tejszínt rákenjük.

Megszórjuk kakaóporral és a maradék tejszínnel díszítjük.