Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához :
Krémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A mézet, a vajat és a cukrot, összekeverjük és felmelegítjük, de nem forraljuk.
Kimérjük egy tálba a lisztet és szódabikarbónát, majd összekeverjük a meleg mézes masszával és a tojással.
Puha gyúrható tésztát gyúrunk ha kemény lenne, adjunk hozzá 1-2 evőkanál tejet.
Két részre osztjuk a tésztát és 20×30 cm-es tepsi méretűre kinyújtjuk, majd a tepsi hátán szilikonos sütőpapíron 6 perc alatt készre sütjük. (Sütés előtt a lapokat szurkáljuk meg pár helyen)
Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet.
A pudingokat ( mind hármat együtt ) a tejjel és cukorral megfőzzük és kihűtjük.
A vajat a kihűlt pudinggal habosra keverjük.
A krémet ketté osztjuk úgy, hogy a felső lapra kerüljön a krémből legalább 3 púpozott evőkanállal.
Az egyik mézes lapot egyenletesen megkenjük a krém felével, megszórjuk kakaóporral, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan rumos kávéba mártott babapiskótával egyenletesen kirakjuk.
Erre rásimítjuk egyenletesen a maradék krémet és befedjük a második mézes lappal.
A tetejét megkenjük rumos kávéval, majd a 3 ek krémmel és egy napra a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a lapok megpuhuljanak.
Másnap a tejszínt kemény habbá verjük és a krém tetejére fele tejszínt rákenjük.
Megszórjuk kakaóporral és a maradék tejszínnel díszítjük.