Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes szelet mandulakrémmel recept

Mézes szelet mandulakrémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 10 dkg vaj
    • 1 cs szalalkáli
    • 15 dkg eritrit és stevia keveréke vagy porcukor
    • 1 ek méz
    • csipet só

    Krém:

    • 7,5 dl tej
    • 5 ek liszt
    • 1 tk folyékony édesítő vagy 5 dkg cukor
    • csipet só
    • 15 dkg eritrit és stevia keveréke vagy cukor
    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 1-2 ek mandulaaroma

    Máz:

    • 10 dkg eritrit és stevia keveréke vagy porcukor
    • 5 dkg vaj vagy margarin
    • 3 ek tej
    • 1 ek kakaópor
    • 1 ek étkezési keményítő

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tejhez hozzáadjuk a szalalkálit.

    A lisztbe belekeverjük a sót, az édesítőt vagy cukrot, a vajat elmorzsoljuk benne, majd hozzáadjuk a szalalkális tejet, tojásokat, mézet és nyújtható tésztává gyúrjuk.

    Lisztezett deszkán 3 lapot nyújtjuk a tésztából és egy 45*30cm-es tepsi hátulján (külön-külön) 175 fokon világosra sütjük kb 10-12 perc alatt.

    Kérm:

    A tejből elveszünk annyit, hogy a lisztet csomómentesre keverjük. A többit felforraljuk a sóval, édesítővel vagy cukorral, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztes tejet és sűrűre felfőzzük. Többször átkeverve kihűtjük.

    Az édesítőt vagy porcukrot habosra keverjük a vajjal és az aromával, majd a főzött krémhez adjuk és jól kihabosítjuk az egészet.

    Máz:

    A máz hozzávalóit kis lángon összefőzzük.

    Összeállítás:

    A kész krémet a lapok közé töltjük. A mázat felfőzés után, forrón azonnal a sütemény tetejére kenjük egyenletesen. Ha nem akarunk bíbelődni vele, akkor olvasztott csokoládéval vonjuk be.

    Ajánlott 1 napig hűtőben tárolni és másnap szeletelni.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá