Mézes szelet mandulakrémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mézes szelet mandulakrémmel

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 cs szalalkáli
  • 15 dkg eritrit és stevia keveréke vagy porcukor
  • 1 ek méz
  • csipet só

Krém:

  • 7,5 dl tej
  • 5 ek liszt
  • 1 tk folyékony édesítő vagy 5 dkg cukor
  • csipet só
  • 15 dkg eritrit és stevia keveréke vagy cukor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 1-2 ek mandulaaroma

Máz:

  • 10 dkg eritrit és stevia keveréke vagy porcukor
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 3 ek tej
  • 1 ek kakaópor
  • 1 ek étkezési keményítő

Elkészítése:

Tészta:

A tejhez hozzáadjuk a szalalkálit.

A lisztbe belekeverjük a sót, az édesítőt vagy cukrot, a vajat elmorzsoljuk benne, majd hozzáadjuk a szalalkális tejet, tojásokat, mézet és nyújtható tésztává gyúrjuk.

Lisztezett deszkán 3 lapot nyújtjuk a tésztából és egy 45*30cm-es tepsi hátulján (külön-külön) 175 fokon világosra sütjük kb 10-12 perc alatt.

Kérm:

A tejből elveszünk annyit, hogy a lisztet csomómentesre keverjük. A többit felforraljuk a sóval, édesítővel vagy cukorral, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztes tejet és sűrűre felfőzzük. Többször átkeverve kihűtjük.

Az édesítőt vagy porcukrot habosra keverjük a vajjal és az aromával, majd a főzött krémhez adjuk és jól kihabosítjuk az egészet.

Máz:

A máz hozzávalóit kis lángon összefőzzük.

Összeállítás:

A kész krémet a lapok közé töltjük. A mázat felfőzés után, forrón azonnal a sütemény tetejére kenjük egyenletesen. Ha nem akarunk bíbelődni vele, akkor olvasztott csokoládéval vonjuk be.

Ajánlott 1 napig hűtőben tárolni és másnap szeletelni.

Jó étvágyat hozzá!