Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes kókuszkocka recept

Mézes kókuszkocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához

    • 40 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 28 dkg cukor
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 3 ek méz
    • 8 dkg margarin
    • 2 dl tej

    Mázhoz:

    • 25 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 3 púpos ek cukrozatlan kakaópor
    • 1,5 dl tej
    • 0,5 üvegcse rumaroma

    Továbbá:

    • 25 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük és egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.

    A cukrot a margarinnal, mézzel, vaníliás cukorral és a tojásokkal simára keverjük.

    Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejjel lazítjuk.

    Az előkészített tepsibe simítjuk.

    180 fokon alul-felülsütéssel tűpróbáig sütjük. Nekem ez kb. 30 perc volt.

    Hagyjuk teljesen kihűlni és tetszés szerint kockára vagy téglalap alakú szeletekre vágjuk.

    A mázhoz vízgőz felett a porcukrot a margarinnal, kakaóporral, tejjel felolvasztjuk. Hozzáadjuk a rumaromát.

    Egy tálkába kókuszreszeléket szórunk.

    A kihűlt tészta szeleteket gyorsan, hogy ne ázzanak nagyon el, megforgatjuk a kakaós masszában, majd a kókuszreszelékben.

    Frissen még kicsit lágy, de másnapra egész szépen megszilárdul.

    Tipp:

    Lánykoromban minden nagyobb ünnepre készült kókuszkocka. Anyukám megsütötte a lapot, az én feladatom pedig a forgatás volt. Eleinte piskótatésztát használtunk, de az nagyon elázott, majd áttértünk a mézesre. Ez már tökéletesnek bizonyult.
    Nagy klasszikus, nagyon szeretjük. Ez szép nagy adag, sokáig el is áll.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá