Mézes kókuszkocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 28 dkg cukor
  • 2 nagyobb tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 ek méz
  • 8 dkg margarin
  • 2 dl tej

Mázhoz:

  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 púpos ek cukrozatlan kakaópor
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 üvegcse rumaroma

Továbbá:

  • 25 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük és egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.

A cukrot a margarinnal, mézzel, vaníliás cukorral és a tojásokkal simára keverjük.

Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejjel lazítjuk.

Az előkészített tepsibe simítjuk.

180 fokon alul-felülsütéssel tűpróbáig sütjük. Nekem ez kb. 30 perc volt.

Hagyjuk teljesen kihűlni és tetszés szerint kockára vagy téglalap alakú szeletekre vágjuk.

A mázhoz vízgőz felett a porcukrot a margarinnal, kakaóporral, tejjel felolvasztjuk. Hozzáadjuk a rumaromát.

Egy tálkába kókuszreszeléket szórunk.

A kihűlt tészta szeleteket gyorsan, hogy ne ázzanak nagyon el, megforgatjuk a kakaós masszában, majd a kókuszreszelékben.

Frissen még kicsit lágy, de másnapra egész szépen megszilárdul.

Tipp:

Lánykoromban minden nagyobb ünnepre készült kókuszkocka. Anyukám megsütötte a lapot, az én feladatom pedig a forgatás volt. Eleinte piskótatésztát használtunk, de az nagyon elázott, majd áttértünk a mézesre. Ez már tökéletesnek bizonyult.
Nagy klasszikus, nagyon szeretjük. Ez szép nagy adag, sokáig el is áll.