Mézes francia krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg margarin
- 1 ek méz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 30 dkg finomliszt
A krémhez:
- 4 cs vaníliás pudingpor
- 2 vaníliás cukor
- 20 dkg cukor
- 9
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg porcukor
- 1,2 l tej
A habhoz:
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 csapott ek porcukor
A mázhoz:
- 6 dkg csokoládé
- 10 dkg fehér csokoládé
- 4 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy edényben vizet forralunk.
A porcukrot, az egész tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz fölött felolvasztjuk, majd a lisztet belegyúrjuk.
Két részre osztjuk a tésztát és 23*38 cm-es lapokká nyújtjuk. Tepsi hátuljára tesszük a lapokat, villával megszurkáljuk, majd 6-8 perc alatt megsütjük.
A máz hozzávalóit vízgőz felett megolvasztjuk.
Miután megsültek és kihűltek a lapok, az egyikre rákenjük a csokimázat és mielőtt megdermedne bejelöljük, hogy mekkora kockákra vágjuk majd a sütinket. Dermedés után átvágjuk a lapot is. Így nem nyomódik össze a krém szeleteléskor.
A pudingporokat 10 dkg cukorral és 2 dl tejjel simára keverjük. Egy nagy edényben 1 l tejet felforralunk és ebben felfőzzük az előbbi masszát.
A tojásfehérjét a 10 dkg porcukorral vízgőz felett keményre verjük, majd a tűzről levesszük a pudingot és apránként beleforgatjuk a tojásfehérje habot.
Visszatesszük a tűzhelyre és tovább forraljuk az egészet, kézi habverővel kissé kevergetjük még 3-4 percig.
A tepsi aljára tesszük az egyik lapot és ráöntjük egyenletesen a krémet. A krémre kenjük a felvert tejszínhabot.
Rárakjuk a csokis tészta kockákat is. 6-8 órára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Milyen robotgépet válasszon az, aki sokat süt? (x)
A házi sütés öröme sokak számára nem csupán hobbi, hanem mindennapi rutin.
Tovább olvasom »
Fontos változás jön a drogériákban – ezt minden háziasszonynak tudnia kell
Májustól újabb hatósági szabályozás lép életbe, amely ezúttal nem az élelmi
Tovább olvasom »
8 isteni túrós sütemény recept, amit ki kell próbálnod
A túrós sütemények a magyar konyha igazi alapdarabjai – egyszerre háziasak,
Tovább olvasom »
Szabad-e mikrózni az ételt? Mi az igazság a mikrohullámú sütő körül?
Sugároz, roncsol, „megöli” a vitaminokat – rengeteg rémhír kering a mikrohu
Tovább olvasom »
5 élelmiszer, ami a klímaváltozás miatt eltűnhet az életünkből
Vajon mi kerül a tányérunkra 20 év múlva? A klímaváltozás nem csak olvadó j
Tovább olvasom »
5 sós-édes kombináció, amit feltétlen ki kell próbálnod!
Van, aki imádja, van, aki először csak pislog – de a sós-édes párosítások t
Tovább olvasom »