Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Méteres kalács pudingpor nélkül recept

Méteres kalács pudingpor nélkül
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 4 tojás
    • 20 dkg porcukor
    • 1 dl langyos víz
    • 1 dl olaj
    • 25 dkg liszt
    • csipet só
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 ek víz
    • 2 ek kakaópor

    A krémhez:

    • 8 dl tej
    • 10 dkg étkezési keményítő
    • 25 – 30 dkg fagyasztott málna
    • 2 db tojás
    • kb 20 dkg porcukor
    • 15 dkg vaj (bele lehet tenni a 40 dkg is aki szereti),
    • csipet só

    Tetejére:

    • csokimáz

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése:

    A tésztához a tojásokat széválasztjuk. A tojások sárgáját a cukor egy részével habosra keverjük, majd lassan hozzáadjuk a langyos vizet és az olajat.

    A tojások fehérjét a maradék cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük.

    A felvert tojáshabba belekeverjük a tojások sárgáját és a sütőporos lisztet.

    A massza egyik felét, kivajazott, kilisztezettt őzgerinc formába öntjük, a másik felében belekeverjük a kakaóport és 1 ek vizet és egy másik formába öntjük.

    Előmelegített 180 fokos sütőben, tűpróbáig sütjük (kb 30 perc). Ha megsütltek, kivesszük a formából és egy rácson hagyjuk kihűlni.

    A krém elkészítése:

    A krémhez 2 dl tejet csomómentersre keverünk az étkezési keményítővel, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és a maradék tejet.

    Alacsony lángon besűrítjük, majd ha besűrűsödött a krém, beletesszük a kiengedett málnát levestől és átturmixoljuk.

    A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral és elkeverjük a kihűlt krémmel. Ha szeretnénk tehetünk bele egy kis rumot is. :)

    A kakaós és a sima tésztát hosszában tetszőleges méretű szeletekre vágjuk, majd a krémmel összeragasztjuk őket. Egy kakaós, majd egy sima és így folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

    Ha marad még krémünk, kívülről is bevonhatjuk a rudakat.

    Hűvös helyre tesszük, majd egy pár óráig hagyjuk pihenni és csak ezután vonjuk be a tetejét csokimázzal.

    Ferdén szeleteljük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek