Méteres kalács pudingpor nélkül

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl langyos víz
  • 1 dl olaj
  • 25 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 ek víz
  • 2 ek kakaópor

A krémhez:

  • 8 dl tej
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 25 – 30 dkg fagyasztott málna
  • 2 db tojás
  • kb 20 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj (bele lehet tenni a 40 dkg is aki szereti),
  • csipet só

Tetejére:

  • csokimáz

Elkészítése:

A tészta elkészítése:

A tésztához a tojásokat széválasztjuk. A tojások sárgáját a cukor egy részével habosra keverjük, majd lassan hozzáadjuk a langyos vizet és az olajat.

A tojások fehérjét a maradék cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük.

A felvert tojáshabba belekeverjük a tojások sárgáját és a sütőporos lisztet.

A massza egyik felét, kivajazott, kilisztezettt őzgerinc formába öntjük, a másik felében belekeverjük a kakaóport és 1 ek vizet és egy másik formába öntjük.

Előmelegített 180 fokos sütőben, tűpróbáig sütjük (kb 30 perc). Ha megsütltek, kivesszük a formából és egy rácson hagyjuk kihűlni.

A krém elkészítése:

A krémhez 2 dl tejet csomómentersre keverünk az étkezési keményítővel, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és a maradék tejet.

Alacsony lángon besűrítjük, majd ha besűrűsödött a krém, beletesszük a kiengedett málnát levestől és átturmixoljuk.

A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral és elkeverjük a kihűlt krémmel. Ha szeretnénk tehetünk bele egy kis rumot is. :)

A kakaós és a sima tésztát hosszában tetszőleges méretű szeletekre vágjuk, majd a krémmel összeragasztjuk őket. Egy kakaós, majd egy sima és így folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

Ha marad még krémünk, kívülről is bevonhatjuk a rudakat.

Hűvös helyre tesszük, majd egy pár óráig hagyjuk pihenni és csak ezután vonjuk be a tetejét csokimázzal.

Ferdén szeleteljük.