Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes, cseresznyés sütemény recept

Krémes, cseresznyés sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 35 dkg liszt
    • 1,5 dl tej
    • 1,5 dl olaj
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 1 tasak sütőpor
    • 30 dkg cseresznye magozva

    A krémhez:

    • 3 dl tej
    • 40 g vaníliás pudingpor
    • 2 dl habtejszín
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 tk vaníliaaroma

    A tetejére:

    • 10 dkg csokoládé
    • 2 dl habtejszín

    Díszítéshez:

    • 5 dkg csokiforgács

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral felverjük, amikor már krémessé válik, hozzáadjuk a tejet és az étolajat is. Jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is belekeverjük.

    A tésztát kettőbe osztjuk, az egyik adagba belekeverjük a kakaóport.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a fehér tésztát, erre kerül a kakaós.

    A cseresznyét lecsöpögtetjük és eloszlatjuk a sütemény tetején, kicsit bele is nyomkodjuk, majd 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

    A tejet, a cukrot és a pudingport egy edénybe öntjük és a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült hozzáadjuk a vaníliaaromát, majd kihűtjük. A habot felverjük és mikor a puding kihűlt, hozzáadjuk.

    A megsült piskóta tetején eloszlatjuk egyenletesen a krémet és hűtőbe tesszük 15 percre.

    A csokoládét felolvasztjuk és a habot is felverjük, a kihűtött csokoládét belekeverjük és óvatosan elkenjük a krém tetején.
    Csokoládéreszelékkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá