Krémes, cseresznyés sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Krémes, cseresznyés sütemény

Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 35 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl olaj
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 tasak sütőpor
  • 30 dkg cseresznye magozva

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 2 dl habtejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 tk vaníliaaroma

A tetejére:

  • 10 dkg csokoládé
  • 2 dl habtejszín

Díszítéshez:

  • 5 dkg csokiforgács

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral felverjük, amikor már krémessé válik, hozzáadjuk a tejet és az étolajat is. Jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is belekeverjük.

A tésztát kettőbe osztjuk, az egyik adagba belekeverjük a kakaóport.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a fehér tésztát, erre kerül a kakaós.

A cseresznyét lecsöpögtetjük és eloszlatjuk a sütemény tetején, kicsit bele is nyomkodjuk, majd 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

A tejet, a cukrot és a pudingport egy edénybe öntjük és a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült hozzáadjuk a vaníliaaromát, majd kihűtjük. A habot felverjük és mikor a puding kihűlt, hozzáadjuk.

A megsült piskóta tetején eloszlatjuk egyenletesen a krémet és hűtőbe tesszük 15 percre.

A csokoládét felolvasztjuk és a habot is felverjük, a kihűtött csokoládét belekeverjük és óvatosan elkenjük a krém tetején.
Csokoládéreszelékkel díszítjük.