Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Méteres kalács recept

Méteres kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 2 őzgerinchez:
    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 20 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl étolaj
    • 1,5 dl meleg víz
    • 1 csomag sűtőpor
    • 2 ek kakaópor

    Krém:

    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 4 ek rum (lehet rumaroma is)
    • 2 csomag puncs ízű pudingpor
    • 1 l tej

    Tetejére:

    • 100-150 g ét vagy tejcsoki
    • 1-2 ek olaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a vizet, a lisztet, a sütőport, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is.

    A tésztát 2 részre osztjuk és az egyik felébe belekeverünk 2 evőkanál kakaóport. A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában kisütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd ugyanígy kisütjük a barna tésztát is. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

    A pudingot a leírásnak megfelelően megfőzzük. A margarint kikeverjük a cukorral és az aromával. Ha a puding kihűlt, akkor hozzádolgozzuk a kihabosított margarin tés jól kikeverjük.

    A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk és felváltva egy fehér és egy kakaós tésztát összeragasztunk a krémmel. A tetejét olvasztott, olajjal elkevert csokival vonjuk be.

    Ha a csoki megszilárdult, akkor ferdén szeletelve tálaljuk a süteményt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá