Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes rakott kalács recept

Meggyes rakott kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4-5 szelet kalács
    • 15 dkg meggybefőtt (magozott)
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 10 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 4 dl tejszín
    • 1 ek kristálycukor
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A sütőformát kenjük ki a vaj felével.

    A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját tegyük félre, a fehérjét pedig a kristálycukorral verjük fel kemény habbá, majd felhasználásig tegyük be a hűtőbe.

    A felszeletelt kalácsot vágjuk fel ízlés szerinti kockákra, majd a felét terítsük bele az előzőleg kivajazott sütőformába. Ezután szórjuk meg az alaposan lecsepegtetett meggybefőttel, majd fedjük be a maradék, felszeletelt kaláccsal.

    A tojások sárgáját keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a reszelt citromhéjat és a tejszínt is.

    Ezután csorgassuk a keveréket a sütőformában lévő kalácsra, majd csipkedjük rá a tetejére a maradék vajat.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb.20 percig, majd vegyük ki a sütőből, egyenletesen kanalazzuk rá a keményre felvert tojáshabot.

    Ezután tegyük vissza a sütőbe, és addig süssük, szárítsuk, hogy a tetején a hab szép színt kapjon.

    Tipp:

    Tálalás előtt hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá