Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőformát kenjük ki a vaj felével.
A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját tegyük félre, a fehérjét pedig a kristálycukorral verjük fel kemény habbá, majd felhasználásig tegyük be a hűtőbe.
A felszeletelt kalácsot vágjuk fel ízlés szerinti kockákra, majd a felét terítsük bele az előzőleg kivajazott sütőformába. Ezután szórjuk meg az alaposan lecsepegtetett meggybefőttel, majd fedjük be a maradék, felszeletelt kaláccsal.
A tojások sárgáját keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a reszelt citromhéjat és a tejszínt is.
Ezután csorgassuk a keveréket a sütőformában lévő kalácsra, majd csipkedjük rá a tetejére a maradék vajat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb.20 percig, majd vegyük ki a sütőből, egyenletesen kanalazzuk rá a keményre felvert tojáshabot.
Ezután tegyük vissza a sütőbe, és addig süssük, szárítsuk, hogy a tetején a hab szép színt kapjon.
Tálalás előtt hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük és úgy kínáljuk.