Méteres kalács

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 2 őzgerinchez:
Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1,5 dl étolaj
  • 1,5 dl meleg víz
  • 1 csomag sűtőpor
  • 2 ek kakaópor

Krém:

  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 4 ek rum (lehet rumaroma is)
  • 2 csomag puncs ízű pudingpor
  • 1 l tej

Tetejére:

  • 100-150 g ét vagy tejcsoki
  • 1-2 ek olaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a vizet, a lisztet, a sütőport, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is.

A tésztát 2 részre osztjuk és az egyik felébe belekeverünk 2 evőkanál kakaóport. A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában kisütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd ugyanígy kisütjük a barna tésztát is. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

A pudingot a leírásnak megfelelően megfőzzük. A margarint kikeverjük a cukorral és az aromával. Ha a puding kihűlt, akkor hozzádolgozzuk a kihabosított margarin tés jól kikeverjük.

A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk és felváltva egy fehér és egy kakaós tésztát összeragasztunk a krémmel. A tetejét olvasztott, olajjal elkevert csokival vonjuk be.

Ha a csoki megszilárdult, akkor ferdén szeletelve tálaljuk a süteményt.