Kelt meggyes pite recept

Hozzávalók:
Az alsó tésztához: 20*30 cm-es tepsihez
- 35 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 4 ek porcukor
- 1 tk citromlé
- 1,5 dl tej
- 1,5 dkg friss élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez:
- 2 üveg befőtt, magozott meggy
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor vagy ízlés szerint
- 1 kiskanál őrölt fahéj
A felső tésztához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál finomliszt
- 3 evőkanál darált dió
- 1 kk citromlé
A sütemény tetejére:
- fél maréknyi durvára darált dió
- 2 tk porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, adunk hozzá egy kiskanál cukrot, aztán megvárjuk, amíg az élesztő felfut.
A lisztet egy tálba szitáljuk. Elmorzsoljuk a vajjal, azután hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A tésztát kinyújtjuk és beletesszük a tepsibe. Fél órát hagyjuk kelni, addig elkészítjük a tölteléket.
A leszűrt meggyet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. 2 dl meggylével elkeverjük a pudingporokat, majd hozzá öntjük a meggyhez és sűrű krémmé főzzük.
Ezután kihűtjük, majd a tepsiben várakozó tésztára kenjük és egyenletesen elsimítjuk.
A tojás fehérjéket a cukorral,citromlével kemény habbá verjük. A lisztet a dióval összekeverjük és a tojáshabhoz keverjük óvatosan.
A diós habot a meggyre simítjuk és a darabos, cukros dióval megszórjuk. A süteményt 200 fokra előmelegített sütőben, a legalsó rácsra tesszük és sütni kezdjük. Kb negyed óra múlva a tetejét egy alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen. A sütési idő kb egy óra.
Ha megsült, a tepsiben kihűtjük és csak utána szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »