Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcipánkrémes cseppek recept

Marcipánkrémes cseppek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg vaj
    • 12 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 23 dkg finomliszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelék:

    • 120 g marcipán
    • 20 dkg vaj
    • 4 cl rumaroma

    Díszítés:

    • 80 g étcsokoládé

    Elkészítése:

    Tészta:

    A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, végül a lisztet keverjük bele. Az egészet homogén masszává dolgozzuk.

    A masszát habzsákba töltjük, aminek a végére lyukat vágunk és 3-4 cm átmérőjű korongokat nyomunk a sütőpapíros tepsibe.

    180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt világosra sütjük. Akkor jó, ha a talpa kezd színesedni, de a teteje még világos.

    Krém:

    A puha vajat kihabosítjuk, majd belekeverjük a lereszelt marcipánt és a rumaromát.

    Összeállítás:

    Az elkészített krémmel 2-2 kisütött tésztát összeragasztunk.

    A csokit feolvasztjuk, majd az összeragasztott korongok egyik felét belemártjuk. Amíg megdermed rácsra vagy sütőpapírra tesszük. Ízlés szerint száradás előtt díszítőcukrokat szórhatunk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá