Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Isler recept

Isler
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 450 g finomliszt
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 150 g darált dió
    • 200 g vaj
    • 100 g zsír
    • 150 g porcukor
    • csipet só
    • 1 tk fahéj

    Töltéshez:

    • baracklekvár

    Mázhoz:

    • 20 dkg ét vagy tejcsokoládé
    • 5 dkg fehér csokoládé
    • 2 ek olvasztott vaj

    Elkészítése:

    A lisztet a dióval, a fűszerekkel és a hideg zsiradékokkal gyors mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a porcukrot, összegyúrom, majd lefóliázva egy órát pihentetem.

    Lisztezett felületen óvatosan fél centi vastagra nyújtom, kiszaggatom, majd sütőpapírral bélelt tepsire teszem a korongokat.

    180 fokra melegített sütőben 8-9 perc alatt megsütöm. 3 nagy tepsi sült ki. 6 cm-es kiszúrót használtam.

    A kihűlt korongokat lekvárral összeragasztom.

    A két féle csokoládét a vajjal felolvasztom, majd simára keverem. Először a barna csokoládéba mártom. A fehér csokoládéból vékonyan csíkokat vagy pettyeket cseppentek rá, majd ey fogpiszkálóval széthuzigálom a barna csokin.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá