Isler

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 450 g finomliszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 150 g darált dió
  • 200 g vaj
  • 100 g zsír
  • 150 g porcukor
  • csipet só
  • 1 tk fahéj

Töltéshez:

  • baracklekvár

Mázhoz:

  • 20 dkg ét vagy tejcsokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 2 ek olvasztott vaj

Elkészítése:

A lisztet a dióval, a fűszerekkel és a hideg zsiradékokkal gyors mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a porcukrot, összegyúrom, majd lefóliázva egy órát pihentetem.

Lisztezett felületen óvatosan fél centi vastagra nyújtom, kiszaggatom, majd sütőpapírral bélelt tepsire teszem a korongokat.

180 fokra melegített sütőben 8-9 perc alatt megsütöm. 3 nagy tepsi sült ki. 6 cm-es kiszúrót használtam.

A kihűlt korongokat lekvárral összeragasztom.

A két féle csokoládét a vajjal felolvasztom, majd simára keverem. Először a barna csokoládéba mártom. A fehér csokoládéból vékonyan csíkokat vagy pettyeket cseppentek rá, majd ey fogpiszkálóval széthuzigálom a barna csokin.

Jó étvágyat hozzá!