Marcipánkrémes cseppek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 23 dkg finomliszt
  • 4 tojássárgája

Töltelék:

  • 120 g marcipán
  • 20 dkg vaj
  • 4 cl rumaroma

Díszítés:

  • 80 g étcsokoládé

Elkészítése:

Tészta:

A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, végül a lisztet keverjük bele. Az egészet homogén masszává dolgozzuk.

A masszát habzsákba töltjük, aminek a végére lyukat vágunk és 3-4 cm átmérőjű korongokat nyomunk a sütőpapíros tepsibe.

180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt világosra sütjük. Akkor jó, ha a talpa kezd színesedni, de a teteje még világos.

Krém:

A puha vajat kihabosítjuk, majd belekeverjük a lereszelt marcipánt és a rumaromát.

Összeállítás:

Az elkészített krémmel 2-2 kisütött tésztát összeragasztunk.

A csokit feolvasztjuk, majd az összeragasztott korongok egyik felét belemártjuk. Amíg megdermed rácsra vagy sütőpapírra tesszük. Ízlés szerint száradás előtt díszítőcukrokat szórhatunk rá.