Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandulavirág recept

Mandulavirág
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 250 g finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 60 g vaj
    • 10 g vaníliás cukor
    • 1 tk porcukor
    • 0,5 dl állati tejszín (30 %-os)

    Kakaós marcipán:

    • 270 g őrölt mandula
    • 150 g porcukor
    • 30 g olvasztott vaj vagy margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje vagy amennyit felvesz a tészta
    • 30 g cukrozatlan kakaópor

    Elkészítése:
    Tészta:

    Egy tálban keverjük össze a omlós tészta hozzávalóit, a tejszín kivételével.

    Ezután fokozatosan adjuk hozzá a folyékony tejszínt, CSAK ANNYIT, amennyi egy puha szaggatható és nem ragadós tészta előállításához szükséges.

    Tekerjük a tésztát fóliába és tegyük a hűtőbe amíg elkészül a kakaós marcipán.

    Kakaós marcipán:

    Egy tálban keverjük össze az összes marcipán hozzávalóit, kivéve a tojásfehérjét, amelyet apránként kell hozzáadni, amíg szilárdabb, de könnyen formázható tésztát nem kapunk.

    Mindkét tésztát nyújtsuk ki. A barna tészta 2x olyan vastag legyen, mint a sárga. Nekem kb 4 mm a sárga és 8 mm a kakaós.

    A sárga tésztát szaggatjuk először. Egyet szaggatunk és azt nem nyomjuk ki a formából hanem rászaggatjuk a barnát utána ismét sárgát. A három egymáson lévő kiszaggatott tésztát egyszerre nyomjuk ki a formából, melynek tetejét a domború forma megmintázza.

    165 fokon 15 percig sütjük. Hiába vastag a tészta hamar sül. Ha pici színt kap a sárga tészta széle akkor jó.

    Pici korongokat sütöttem tetejére a maradék barna tésztából, kisülve lekvárral ráragasztottam. De csoki csepet is lehet rá csorgatni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá