Mandulavirág recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 60 g vaj
- 10 g vaníliás cukor
- 1 tk porcukor
- 0,5 dl állati tejszín (30 %-os)
Kakaós marcipán:
- 270 g őrölt mandula
- 150 g porcukor
- 30 g olvasztott vaj vagy margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje vagy amennyit felvesz a tészta
- 30 g cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
Tészta:
Egy tálban keverjük össze a omlós tészta hozzávalóit, a tejszín kivételével.
Ezután fokozatosan adjuk hozzá a folyékony tejszínt, CSAK ANNYIT, amennyi egy puha szaggatható és nem ragadós tészta előállításához szükséges.
Tekerjük a tésztát fóliába és tegyük a hűtőbe amíg elkészül a kakaós marcipán.
Kakaós marcipán:
Egy tálban keverjük össze az összes marcipán hozzávalóit, kivéve a tojásfehérjét, amelyet apránként kell hozzáadni, amíg szilárdabb, de könnyen formázható tésztát nem kapunk.
Mindkét tésztát nyújtsuk ki. A barna tészta 2x olyan vastag legyen, mint a sárga. Nekem kb 4 mm a sárga és 8 mm a kakaós.
A sárga tésztát szaggatjuk először. Egyet szaggatunk és azt nem nyomjuk ki a formából hanem rászaggatjuk a barnát utána ismét sárgát. A három egymáson lévő kiszaggatott tésztát egyszerre nyomjuk ki a formából, melynek tetejét a domború forma megmintázza.
165 fokon 15 percig sütjük. Hiába vastag a tészta hamar sül. Ha pici színt kap a sárga tészta széle akkor jó.
Pici korongokat sütöttem tetejére a maradék barna tésztából, kisülve lekvárral ráragasztottam. De csoki csepet is lehet rá csorgatni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »