Mandulavirág recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 60 g vaj
- 10 g vaníliás cukor
- 1 tk porcukor
- 0,5 dl állati tejszín (30 %-os)
Kakaós marcipán:
- 270 g őrölt mandula
- 150 g porcukor
- 30 g olvasztott vaj vagy margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje vagy amennyit felvesz a tészta
- 30 g cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
Tészta:
Egy tálban keverjük össze a omlós tészta hozzávalóit, a tejszín kivételével.
Ezután fokozatosan adjuk hozzá a folyékony tejszínt, CSAK ANNYIT, amennyi egy puha szaggatható és nem ragadós tészta előállításához szükséges.
Tekerjük a tésztát fóliába és tegyük a hűtőbe amíg elkészül a kakaós marcipán.
Kakaós marcipán:
Egy tálban keverjük össze az összes marcipán hozzávalóit, kivéve a tojásfehérjét, amelyet apránként kell hozzáadni, amíg szilárdabb, de könnyen formázható tésztát nem kapunk.
Mindkét tésztát nyújtsuk ki. A barna tészta 2x olyan vastag legyen, mint a sárga. Nekem kb 4 mm a sárga és 8 mm a kakaós.
A sárga tésztát szaggatjuk először. Egyet szaggatunk és azt nem nyomjuk ki a formából hanem rászaggatjuk a barnát utána ismét sárgát. A három egymáson lévő kiszaggatott tésztát egyszerre nyomjuk ki a formából, melynek tetejét a domború forma megmintázza.
165 fokon 15 percig sütjük. Hiába vastag a tészta hamar sül. Ha pici színt kap a sárga tészta széle akkor jó.
Pici korongokat sütöttem tetejére a maradék barna tésztából, kisülve lekvárral ráragasztottam. De csoki csepet is lehet rá csorgatni.