Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós karamellás sajttorta recept

Sós karamellás sajttorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Alap:

    • 25 dkg zabkeksz
    • 12,5 dkg vaj olvasztva

    Sajtkrémes réteg:

    • 50 dkg mascarpone
    • 25 dkg tejföl
    • 2 ek finomliszt
    • 15 dkg kristálycukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Sós karamell:

    • 10 dkg kristálycukor
    • 7 dkg tejszín (30 %-os)
    • 5 dkg vaj
    • fél tk só (ha nem szeretjók a sós karamellát, akkor ez ki is maradhat)

    Elkészítése:

    Alap:

    A kekszet daráljuk le és keverjük össze az olvasztott vajjal. A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral és az oldalára is vágjunk belőle, majd simítsuk bele a kekszes alapot a forma aljába, majd jól nyomkodjuk bele.

    150 fokra melegített sütőben süssük 15 percig.

    Sajkrémes réteg:

    A hozzávalókat mérjük ki egy nagyobb edénybe, majd egy robotgép segítségével keverjük egynemű masszává. Az elősütött kekszes alapra öntsük rá óvatosan a tojásos-mascarponés keveréket, majd toljuk vissza a sütőbe kb 60-70 percre. Akkor jó, amikor a teteje kezd kissé barnulni.

    Résnyire nyitott sütőajtónál hagyjuk hűlni.

    Karamell:

    A cukrot alacsony lángon kezdjük karamellizálni. Amikor már szép a színe, akkor adjuk hozzá a vajat és a tejszínt is és keverjük addig, amíg a keremell felolvad teljesen. Ha szeretjük a sós karamellt, akkor keverjük bele a sót is.

    Ha nem olvadt fel a karamell teljesen, akkor szűrjük át.

    A kész karamellt öntsük a torta tetejére és tálalhatjuk is.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá