Hozzávalók:
Tészta:
Kakaós marcipán:
Elkészítése:
Tészta:
Egy tálban keverjük össze a omlós tészta hozzávalóit, a tejszín kivételével.
Ezután fokozatosan adjuk hozzá a folyékony tejszínt, CSAK ANNYIT, amennyi egy puha szaggatható és nem ragadós tészta előállításához szükséges.
Tekerjük a tésztát fóliába és tegyük a hűtőbe amíg elkészül a kakaós marcipán.
Kakaós marcipán:
Egy tálban keverjük össze az összes marcipán hozzávalóit, kivéve a tojásfehérjét, amelyet apránként kell hozzáadni, amíg szilárdabb, de könnyen formázható tésztát nem kapunk.
Mindkét tésztát nyújtsuk ki. A barna tészta 2x olyan vastag legyen, mint a sárga. Nekem kb 4 mm a sárga és 8 mm a kakaós.
A sárga tésztát szaggatjuk először. Egyet szaggatunk és azt nem nyomjuk ki a formából hanem rászaggatjuk a barnát utána ismét sárgát. A három egymáson lévő kiszaggatott tésztát egyszerre nyomjuk ki a formából, melynek tetejét a domború forma megmintázza.
165 fokon 15 percig sütjük. Hiába vastag a tészta hamar sül. Ha pici színt kap a sárga tészta széle akkor jó.
Pici korongokat sütöttem tetejére a maradék barna tésztából, kisülve lekvárral ráragasztottam. De csoki csepet is lehet rá csorgatni.