Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-babapiskótás pohárdesszert recept

Almás-babapiskótás pohárdesszert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 nagy alma
    • 1 teáskanál őrölt fahéj
    • 1 teáskanál barna cukor
    • 200g babapiskóta
    • 250 g mascarpone
    • 200 ml tejszín
    • 3 evőkanál porcukor
    • 1 teáskanál vanília kivonat
    • 1 csipet őrölt szegfűszeg

    Elkészítése:

    Mossuk meg és hámozzuk meg az almákat, majd vágjuk kis kockákra. Tegyük egy serpenyőbe a fahéjjal, barna cukorral és egy kis vízzel. Pároljuk, amíg az alma megpuhul és karamellizálódik.

    Egy másik tálban keverjük össze a mascarponét a porcukorral, vanília kivonattal és a tejszínnel. Verjük fel, amíg sűrű és krémes nem lesz.

    Törjük össze a babapiskótákat, de ne legyenek túl apró darabok!

    Vegyünk elő négy poharat. Az aljára tegyünk egy réteg babapiskótát, erre jöhet egy réteg almakompót, majd egy réteg mascarponés krém. Ismételjük meg a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

    A tetejét díszítsük pár almakockával, durvára vágott mandulával és egy csipet fahéjjal vagy szegfűszeggel.

    Hűtsük a pohárdesszerteket legalább egy órán át, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá