Almás-babapiskótás pohárdesszert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 nagy alma
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 200g babapiskóta
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg

Elkészítése:

Mossuk meg és hámozzuk meg az almákat, majd vágjuk kis kockákra. Tegyük egy serpenyőbe a fahéjjal, barna cukorral és egy kis vízzel. Pároljuk, amíg az alma megpuhul és karamellizálódik.

Egy másik tálban keverjük össze a mascarponét a porcukorral, vanília kivonattal és a tejszínnel. Verjük fel, amíg sűrű és krémes nem lesz.

Törjük össze a babapiskótákat, de ne legyenek túl apró darabok!

Vegyünk elő négy poharat. Az aljára tegyünk egy réteg babapiskótát, erre jöhet egy réteg almakompót, majd egy réteg mascarponés krém. Ismételjük meg a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

A tetejét díszítsük pár almakockával, durvára vágott mandulával és egy csipet fahéjjal vagy szegfűszeggel.

Hűtsük a pohárdesszerteket legalább egy órán át, hogy az ízek jól összeérjenek.