Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mámorító epres szelet recept

Mámorító epres szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 20 dkg finomliszt
    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás cukor
    • csipet só
    • 0,5 kg eper
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa

    A piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál cukor
    • 4 evőkanál liszt
    • csipet só

    A krémhez:

    • 40 dkg eper
    • 8 dl habtejszín
    • 25 dkg mascarpone
    • 4 csomag vaníliás cukor
    • 10-15 dkg porcukor (ízlés szerint)
    • 1 csomag zselatin

    Elkészítése:

    Először a tésztát készítjük el.

    A lisztet szárazon keverjük össze a szódabikarbónával, majd a többi hozzávalót hozzádva gyúrjunk nyújtható tésztát és 20 percre rakjuk be a hűtőbe pihenni (ha esetleg ragadna a tészta kevés lisztet még adjunk hozzá).

    30*20 cm-es tepsibe mérete alapján vágjunk sütőpapírból egy darabot és nyújtsuk ki rajta a tésztát, emeljük a tepsibe, majd több helyen szurkáljuk meg villával.

    Közben készítsük el a piskótát.

    175 fokra előmelegített sütőben süssük meg félig a tésztát (kb 10 perc), szórjuk meg a zsemlemorzsával és az előzőleg lecsumázott, megmosott epret feldarabolva terítsük rá a tésztára.

    A piskótához a tojásokat szétválasztás nélkül a csipet sóval és cukorral verjük duplájára, ez nálam 15 perc volt robotgép segítségével.

    Óvatosan keverjük bele a lisztet és öntsük rá az epres tésztára, toljuk vissza a sütőbe és kb 20 perc alatt süssük készre. Teljesen hűstük ki.

    A megmosott epret botmixerrel törjük össze. A mascarponét a két fajta cukorral összekeverjük és hozzáadjuk az összeturmixolt eperhez.

    Közben a tejszínt kemény habbá verjük és a 4 dl-t óvatosan beledolgozunk az epres krémmel.

    A zselatint pici vízben (kb fél dl) csomómentesre keverjük, majd mikróban feloldjuk, kicsit lehűtjük és hozzáadjuk a kész krémhez, végül a kihűlt tésztára kenjük.

    A maradék tejszínt egyenletesen simítsuk a kész sütemény tetejére, majd szeletelésig rakjuk hűtőbe.

    Ízlés szerint díszíthetjük a tetejét, de lehagyható.

    Ha másnap szeleteljük, még finomabb lesz!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá