Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyar szelet recept

Magyar szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • 1/2csomag sütőpor
    • zöld ételfesték

    Krémhez:

    • 50 dkg túró
    • 25 dkg mascarpone
    • 1 citrom reszelt héja
    • 20 dkg porcukor
    • 2 dl tejszín
    • 1 csomag zselatin fix

    Meggyes réteghez:

    • 40-50 dkg meggy
    • cukor(ízlés szerint)
    • 2 ek étkezési keményítő
    • fahéj, rum

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját habosra kevertem a cukorral,hozzászitáltam a lisztet és a sütőport.

    Belekevertem az ételfestéket és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.

    80 fokon kb.20-25perc alatt megsütöttem.(sütőfüggő)

    A túrót összekevertem a mascarponéval,cukorral a reszelt citromhéjjal, a zselatinnal és a kemény habbá vert tejszínnel.

    Amikor a piskóta kihűl,rákentem a krémet és betettem a hűtőbe.

    A meggyet kimagoztam, egy pici vízzel feltettem főni, tettem bele cukrot,fahéjat,rumot(ízlés szerint).

    A 2 ek keményítőt feloldottam 1dl vízben és hozzáöntöttem a meggyhez és sűrűre főztem.

    Amikor kihűlt rákentem a krémre, majd visszatettem a hűtőbe amíg az is megdermed.

    Tepsiméret:

    25×35 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá