Magyar szelet recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1/2csomag sütőpor
- zöld ételfesték
Krémhez:
- 50 dkg túró
- 25 dkg mascarpone
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg porcukor
- 2 dl tejszín
- 1 csomag zselatin fix
Meggyes réteghez:
- 40-50 dkg meggy
- cukor(ízlés szerint)
- 2 ek étkezési keményítő
- fahéj, rum
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra kevertem a cukorral,hozzászitáltam a lisztet és a sütőport.
Belekevertem az ételfestéket és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
80 fokon kb.20-25perc alatt megsütöttem.(sütőfüggő)
A túrót összekevertem a mascarponéval,cukorral a reszelt citromhéjjal, a zselatinnal és a kemény habbá vert tejszínnel.
Amikor a piskóta kihűl,rákentem a krémet és betettem a hűtőbe.
A meggyet kimagoztam, egy pici vízzel feltettem főni, tettem bele cukrot,fahéjat,rumot(ízlés szerint).
A 2 ek keményítőt feloldottam 1dl vízben és hozzáöntöttem a meggyhez és sűrűre főztem.
Amikor kihűlt rákentem a krémre, majd visszatettem a hűtőbe amíg az is megdermed.
Tepsiméret:
25×35 cm
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.