Magyar szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Magyar szelet

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1/2csomag sütőpor
  • zöld ételfesték

Krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag zselatin fix

Meggyes réteghez:

  • 40-50 dkg meggy
  • cukor(ízlés szerint)
  • 2 ek étkezési keményítő
  • fahéj, rum

Elkészítése:

A tojások sárgáját habosra kevertem a cukorral,hozzászitáltam a lisztet és a sütőport.

Belekevertem az ételfestéket és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.

80 fokon kb.20-25perc alatt megsütöttem.(sütőfüggő)

A túrót összekevertem a mascarponéval,cukorral a reszelt citromhéjjal, a zselatinnal és a kemény habbá vert tejszínnel.

Amikor a piskóta kihűl,rákentem a krémet és betettem a hűtőbe.

A meggyet kimagoztam, egy pici vízzel feltettem főni, tettem bele cukrot,fahéjat,rumot(ízlés szerint).

A 2 ek keményítőt feloldottam 1dl vízben és hozzáöntöttem a meggyhez és sűrűre főztem.

Amikor kihűlt rákentem a krémre, majd visszatettem a hűtőbe amíg az is megdermed.

Tepsiméret:

25×35 cm