Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Máglyarakás recept

Máglyarakás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:

    • 6 kifli
    • 3 dl
    • 6 evőkanál porcukor
    • 1,5 kg alma
    • 1 teáskanál fahéj
    • 1 evőkanál búzadara
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    A szikkadt kifliket felkarikázunk.

    Egy tálba tejet öntünk, hozzáadunk 2 evőkanál porcukrot, majd a kifli szeletek mindkét oldalát belemártjuk.

    Az áztatott szeleteket csatos tortaformába helyezzük.

    Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, majd hozzáadunk 1 teáskanál fahéjat, 2 evőkanál porcukrot és 1 evőkanál búzadarát. Ezeket összekeverjük és a kifli szeletekre halmozzuk.

    A tojásfehérjéhez 2 evőkanál porcukrot adunk, majd gőz fölött kemény habbá verjük. A tojáshabot ráhalmozzuk az almás töltelékre és forró sütőbe helyezzük.

    Addig sütjük, ameddig a hab szép aranybarna lesz (180 fokon kb 20 perc).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá