Máglyarakás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Máglyarakás

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:

  • 6 kifli
  • 3 dl
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1,5 kg alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál búzadara
  • 2 tojásfehérje

Elkészítése:

A szikkadt kifliket felkarikázunk.

Egy tálba tejet öntünk, hozzáadunk 2 evőkanál porcukrot, majd a kifli szeletek mindkét oldalát belemártjuk.

Az áztatott szeleteket csatos tortaformába helyezzük.

Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, majd hozzáadunk 1 teáskanál fahéjat, 2 evőkanál porcukrot és 1 evőkanál búzadarát. Ezeket összekeverjük és a kifli szeletekre halmozzuk.

A tojásfehérjéhez 2 evőkanál porcukrot adunk, majd gőz fölött kemény habbá verjük. A tojáshabot ráhalmozzuk az almás töltelékre és forró sütőbe helyezzük.

Addig sütjük, ameddig a hab szép aranybarna lesz (180 fokon kb 20 perc).