Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Madártej tekercs recept

Madártej tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók egy 37*33 cm-es tepsihez:
    A piskótához:

    • 4 tojás
    • 4 ek cukor
    • 4 ek rizsliszt

    A töltelékhez:

    • 4 tojás
    • 2 cs tejszín ízű (GM) pudingpor (pl Mester)
    • fél vanília rúd
    • 5 dl tej
    • 10 g zselatin
    • kb 3-4 ek porcukor

    A tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    Megfőzzük a vaníliás krémet. Ehhez felforralunk 4 dl tejet a felhasított, kikapart vaníliával. A maradék tejet csomómentesre keverjük a pudingporral, a porcukorral és a tojások sárgájával. Habot verünk a fehérjékből.

    A forró tejhez folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojássárgájás keveréket és nagyon kis lángon állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és még forrón belekeverjük a beáztatott, majd felmelegített zselatint és rögtön beleforgatjuk a tojáshabot is. Langyosra hűtjük.

    A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd ezzel tovább verjük, belekeverjük a tojások sárgáját is, ezzel is elkeverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra állítjuk és a lisztet is belekeverjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a masszát és 180 fokra előmelegített (légkeveréses üzemmódban) sütőben 8 perc alatt készre sütjük.

    Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, megtöltjük a krémmel és feltekerjük.

    Ha háromszögletűre szeljük, a képen látható módon rendezhetjük tálra. Enyhén porcukrozva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek