Madártej tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Madártej tekercs

Hozzávalók egy 37*33 cm-es tepsihez:
A piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek rizsliszt

A töltelékhez:

  • 4 tojás
  • 2 cs tejszín ízű (GM) pudingpor (pl Mester)
  • fél vanília rúd
  • 5 dl tej
  • 10 g zselatin
  • kb 3-4 ek porcukor

A tetejére:

  • porcukor

Elkészítése:

Megfőzzük a vaníliás krémet. Ehhez felforralunk 4 dl tejet a felhasított, kikapart vaníliával. A maradék tejet csomómentesre keverjük a pudingporral, a porcukorral és a tojások sárgájával. Habot verünk a fehérjékből.

A forró tejhez folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojássárgájás keveréket és nagyon kis lángon állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és még forrón belekeverjük a beáztatott, majd felmelegített zselatint és rögtön beleforgatjuk a tojáshabot is. Langyosra hűtjük.

A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd ezzel tovább verjük, belekeverjük a tojások sárgáját is, ezzel is elkeverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra állítjuk és a lisztet is belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a masszát és 180 fokra előmelegített (légkeveréses üzemmódban) sütőben 8 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, megtöltjük a krémmel és feltekerjük.

Ha háromszögletűre szeljük, a képen látható módon rendezhetjük tálra. Enyhén porcukrozva kínáljuk.