Puncs szelet recept

Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg vaj / margarin
- 4-5 evőkanál tej
Töltelék:
- egy lap a tésztából
- egy evőkanál kakaópor
- ízlés szerint mazsola
Szirup:
- 40 dkg eperlekvár
- 15 dkg cukor
- 50 ml víz
- 50 ml rum ( nálam egy üveg rumaroma)
Máz:
- 25 dkg cukor
- 130 ml víz
- 1 kávéskanál 20 %-os ecet
- rózsaszín vagy pici piros ételfesték
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük. Az egyiket még egyszer elfelezzük.
A két kisebbet kinyújtjuk fél centi vastagságúra, (kb. 30 x 25 cmtepsi méret) és 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük. A nagy tésztát is kinyújtjuk, megsütjük. (azt vastagabra hagyjuk, az kerül a töltelékbe) Kihűtjük.
A szirup hozzávaóit felforraljuk.
A kihűlt, vastag tésztát összemorzsoljuk, hozzáadjuk a kakaóport (mazsolát) majd leöntjük a sziruppal és jól elkeverjük.
Az egyik lapot megkenjük vékonyan eperlekvárral, rásimítjuk a tölteléket és befedjük a másik lappal.
Elkészítjük a mézat. Vizet, cukrot, ecetet feltesszük forrni majd kb. 10 percig főzzük, ekkor már csak gyöngyözzön. Ha ez megvolt félretesszük és keverjük. Ahogy húl úgy sűrűsödik, fehéredik.
Belekeverjük az ételfestéket, annyit, hogy szép rózsaszín legyen. Bevonjuk a sütemény tetejét és hagyjuk dermedni.
Nekem ebből a mázból több kellett, másfél adagot készítettem.
Kicsit macerás vele dolgozni, gyorsnak kell lenni, amikor eldogozzuk a tésztán. Vagy pedig nincs is vele gond, csak le voltam lassulva vagy sokáig hagytam hűlni
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »