Puncs szelet recept
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg vaj / margarin
- 4-5 evőkanál tej
Töltelék:
- egy lap a tésztából
- egy evőkanál kakaópor
- ízlés szerint mazsola
Szirup:
- 40 dkg eperlekvár
- 15 dkg cukor
- 50 ml víz
- 50 ml rum ( nálam egy üveg rumaroma)
Máz:
- 25 dkg cukor
- 130 ml víz
- 1 kávéskanál 20 %-os ecet
- rózsaszín vagy pici piros ételfesték
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük. Az egyiket még egyszer elfelezzük.
A két kisebbet kinyújtjuk fél centi vastagságúra, (kb. 30 x 25 cmtepsi méret) és 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük. A nagy tésztát is kinyújtjuk, megsütjük. (azt vastagabra hagyjuk, az kerül a töltelékbe) Kihűtjük.
A szirup hozzávaóit felforraljuk.
A kihűlt, vastag tésztát összemorzsoljuk, hozzáadjuk a kakaóport (mazsolát) majd leöntjük a sziruppal és jól elkeverjük.
Az egyik lapot megkenjük vékonyan eperlekvárral, rásimítjuk a tölteléket és befedjük a másik lappal.
Elkészítjük a mézat. Vizet, cukrot, ecetet feltesszük forrni majd kb. 10 percig főzzük, ekkor már csak gyöngyözzön. Ha ez megvolt félretesszük és keverjük. Ahogy húl úgy sűrűsödik, fehéredik.
Belekeverjük az ételfestéket, annyit, hogy szép rózsaszín legyen. Bevonjuk a sütemény tetejét és hagyjuk dermedni.
Nekem ebből a mázból több kellett, másfél adagot készítettem.
Kicsit macerás vele dolgozni, gyorsnak kell lenni, amikor eldogozzuk a tésztán. Vagy pedig nincs is vele gond, csak le voltam lassulva vagy sokáig hagytam hűlni
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









