Puncs szelet recept

Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg vaj / margarin
- 4-5 evőkanál tej
Töltelék:
- egy lap a tésztából
- egy evőkanál kakaópor
- ízlés szerint mazsola
Szirup:
- 40 dkg eperlekvár
- 15 dkg cukor
- 50 ml víz
- 50 ml rum ( nálam egy üveg rumaroma)
Máz:
- 25 dkg cukor
- 130 ml víz
- 1 kávéskanál 20 %-os ecet
- rózsaszín vagy pici piros ételfesték
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük. Az egyiket még egyszer elfelezzük.
A két kisebbet kinyújtjuk fél centi vastagságúra, (kb. 30 x 25 cmtepsi méret) és 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük. A nagy tésztát is kinyújtjuk, megsütjük. (azt vastagabra hagyjuk, az kerül a töltelékbe) Kihűtjük.
A szirup hozzávaóit felforraljuk.
A kihűlt, vastag tésztát összemorzsoljuk, hozzáadjuk a kakaóport (mazsolát) majd leöntjük a sziruppal és jól elkeverjük.
Az egyik lapot megkenjük vékonyan eperlekvárral, rásimítjuk a tölteléket és befedjük a másik lappal.
Elkészítjük a mézat. Vizet, cukrot, ecetet feltesszük forrni majd kb. 10 percig főzzük, ekkor már csak gyöngyözzön. Ha ez megvolt félretesszük és keverjük. Ahogy húl úgy sűrűsödik, fehéredik.
Belekeverjük az ételfestéket, annyit, hogy szép rózsaszín legyen. Bevonjuk a sütemény tetejét és hagyjuk dermedni.
Nekem ebből a mázból több kellett, másfél adagot készítettem.
Kicsit macerás vele dolgozni, gyorsnak kell lenni, amikor eldogozzuk a tésztán. Vagy pedig nincs is vele gond, csak le voltam lassulva vagy sokáig hagytam hűlni
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »