Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsos recept

Puncsos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 3 cs puncs pudingpor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 1 kk sütőpor

    A krémhez:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • rumaroma ízlés szerint
    • 20 dkg margarin
    • cukor ízlés szerint

    A habhoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 24 dkg cukor
    • 1 pár csepp rumaroma
    • pici só

    Elkészítése:
    A tészta:
    A tojásfehérjéket gőz felett felverjük a cukorral keményre. Majd hozzáadjuk a tojássárgákat és tovább verjük. Egyenként hozzáadjuk a pudingporokat és a sütőport. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a masszát beleöntjük, elsimítjuk, majd 180 fokon megsütjük. (Én a masszát elfeleztem, két részletben sütöttem meg, hogy egyforma vastag legyen a két lap)
    A krém:
    A krém hozzávalóit összekeverjük a margarin kivételével és felfőzöm, majd kihűtöm. Ezután a kihabosított margarinnal összekeverem. A tojásfehérjéket a cukorral, sóval, rumaromával vízgőz felett habosra, keményre vertem. A tésztát betöltöm, a tojáshabot ráteszem, egy villával megcirókáltam, színes cukorral megszórtam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá