Puncsos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 3 cs puncs pudingpor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 kk sütőpor

A krémhez:

  • 3 db tojássárgája
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • rumaroma ízlés szerint
  • 20 dkg margarin
  • cukor ízlés szerint

A habhoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 24 dkg cukor
  • 1 pár csepp rumaroma
  • pici só

Elkészítése:
A tészta:
A tojásfehérjéket gőz felett felverjük a cukorral keményre. Majd hozzáadjuk a tojássárgákat és tovább verjük. Egyenként hozzáadjuk a pudingporokat és a sütőport. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a masszát beleöntjük, elsimítjuk, majd 180 fokon megsütjük. (Én a masszát elfeleztem, két részletben sütöttem meg, hogy egyforma vastag legyen a két lap)
A krém:
A krém hozzávalóit összekeverjük a margarin kivételével és felfőzöm, majd kihűtöm. Ezután a kihabosított margarinnal összekeverem. A tojásfehérjéket a cukorral, sóval, rumaromával vízgőz felett habosra, keményre vertem. A tésztát betöltöm, a tojáshabot ráteszem, egy villával megcirókáltam, színes cukorral megszórtam.