Nyújtás nélküli mézes krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg vaj, vagy margarin
- 3 ek méz
- 30 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 40 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- kb 1,5-2 dl tej
Krémhez:
- 1 l tej
- 12 púpos ek búzadara
- 8 ek cukor
- 2 dl habtejszín
- fél üveg házi baracklekvár
Máz:
- 15 dkg étcsoki
- 1,5 dl habtejszín
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütéssel.
Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat, cukrot és a mézet.
Ha minden felolvadt, akkor hozzáadjuk a tojásokat és jól eldolgozzuk benne. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és jól összekeverjük, akár robotgép segítségével.
Ha a massza nagyon sűrű lenne és nehezen folyna, akkor adjunk hozzá tejet.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és belesimítjuk egyenletesen a tészta negyedét, majd kb 10 perc alatt megsütjük.
Kivesszük a lapot, majd így sütjük meg a másik hármat is. Ne ijedjünk meg, jobban hajlik, mint a nyújtott változat!
A krémhez a tejben felfőzzük a búzadarát a cukorral, majd folpackkal lefedjük és kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük és a kihűlt grízbe keverjük.
Összeállítás:
Leteszünk egy lapot, rákenjük a grízes krém felét, lapot teszünk rá, alaposan megkenjük lekvárral és elsimítjuk, lapot teszünk rá, rékenjük egyenletesen a maradék grízes krémet, majd befedjük az utolsó lappal.
A mázhoz összeolvasztjuk a tejszínt a csokival, majd langyosan elkenjük a süti tetején egyenletesen.
Egy éjszakára hűvös helyre tesszük, majd másnap szeletekre vágva tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »










