Nyújtás nélküli mézes krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg vaj, vagy margarin
- 3 ek méz
- 30 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- kb 1,5-2 dl tej
Krémhez:
- 1 l tej
- 12 púpos ek búzadara
- 8 ek cukor
- 2 dl habtejszín
- fél üveg házi baracklekvár
Máz:
- 15 dkg étcsoki
- 1,5 dl habtejszín
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütéssel.
Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat, cukrot és a mézet.
Ha minden felolvadt, akkor hozzáadjuk a tojásokat és jól eldolgozzuk benne. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és jól összekeverjük, akár robotgép segítségével.
Ha a massza nagyon sűrű lenne és nehezen folyna, akkor adjunk hozzá tejet.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és belesimítjuk egyenletesen a tészta negyedét, majd kb 10 perc alatt megsütjük.
Kivesszük a lapot, majd így sütjük meg a másik hármat is. Ne ijedjünk meg, jobban hajlik, mint a nyújtott változat!
A krémhez a tejben felfőzzük a búzadarát a cukorral, majd folpackkal lefedjük és kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük és a kihűlt grízbe keverjük.
Összeállítás:
Leteszünk egy lapot, rákenjük a grízes krém felét, lapot teszünk rá, alaposan megkenjük lekvárral és elsimítjuk, lapot teszünk rá, rékenjük egyenletesen a maradék grízes krémet, majd befedjük az utolsó lappal.
A mázhoz összeolvasztjuk a tejszínt a csokival, majd langyosan elkenjük a süti tetején egyenletesen.
Egy éjszakára hűvös helyre tesszük, majd másnap szeletekre vágva tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Milyen robotgépet válasszon az, aki sokat süt? (x)
A házi sütés öröme sokak számára nem csupán hobbi, hanem mindennapi rutin.
Tovább olvasom »
Fontos változás jön a drogériákban – ezt minden háziasszonynak tudnia kell
Májustól újabb hatósági szabályozás lép életbe, amely ezúttal nem az élelmi
Tovább olvasom »
8 isteni túrós sütemény recept, amit ki kell próbálnod
A túrós sütemények a magyar konyha igazi alapdarabjai – egyszerre háziasak,
Tovább olvasom »
Szabad-e mikrózni az ételt? Mi az igazság a mikrohullámú sütő körül?
Sugároz, roncsol, „megöli” a vitaminokat – rengeteg rémhír kering a mikrohu
Tovább olvasom »
5 élelmiszer, ami a klímaváltozás miatt eltűnhet az életünkből
Vajon mi kerül a tányérunkra 20 év múlva? A klímaváltozás nem csak olvadó j
Tovább olvasom »
5 sós-édes kombináció, amit feltétlen ki kell próbálnod!
Van, aki imádja, van, aki először csak pislog – de a sós-édes párosítások t
Tovább olvasom »