Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lajcsi szelet recept

Lajcsi szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 ek kakaó
    • 20 dkg porcukor
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1 ek méz
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 40 dkg liszt

    Krémhez:

    • 8 dl tej
    • 1 cs puncs ízű pudingpor
    • 1 cs vaníliapuding
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 kupak rum
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin

    Csokitetőhöz:

    • 3 ek tej
    • 10 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs csokipuding
    • 2 ek kakaó

    Elkészítés:

    Gőz fölött megolvasztjuk a vajat, mézet, hozzákeverjük a tojást, majd a többi hozzávalót is belekeverjük.

    Végül a 40 dkg liszttel összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, és tepsi hátulján kisütjük.
    Közben elkészítjük a pudingokat.

    Külön -külön 4 dl tejben megfőzzük a pudingokat, a vaníliásat vaníliás cukorral, a puncsot rummal erősítjük. félretesszük hűlni, de közben azért néha megkeverjük, hogy ne legyen csomós.

    A cukrot és a margarint jó habosra keverjük. A kihűlt pudingot is géppel jól átkeverjük, és csak ez után adjuk hozzá a vajkrémet.

    Megtöltjük a tésztát, alul a puncs, felül a vaníliás krém.

    Elkészítjük a csokitetőt: 3 ek tejben megolvasztjuk a margarint. A cukrot, kakaót és a csokipudingot összekeverjük, és hozzáadjuk az olvasztott margarinhoz.

    Sűrű krémet kapunk, aminek nagyon jó a bevonóképessége.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá