Lajcsi szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 ek kakaó
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 ek méz
  • 2 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 40 dkg liszt

Krémhez:

  • 8 dl tej
  • 1 cs puncs ízű pudingpor
  • 1 cs vaníliapuding
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 kupak rum
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin

Csokitetőhöz:

  • 3 ek tej
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs csokipuding
  • 2 ek kakaó

Elkészítés:

Gőz fölött megolvasztjuk a vajat, mézet, hozzákeverjük a tojást, majd a többi hozzávalót is belekeverjük.

Végül a 40 dkg liszttel összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, és tepsi hátulján kisütjük.
Közben elkészítjük a pudingokat.

Külön -külön 4 dl tejben megfőzzük a pudingokat, a vaníliásat vaníliás cukorral, a puncsot rummal erősítjük. félretesszük hűlni, de közben azért néha megkeverjük, hogy ne legyen csomós.

A cukrot és a margarint jó habosra keverjük. A kihűlt pudingot is géppel jól átkeverjük, és csak ez után adjuk hozzá a vajkrémet.

Megtöltjük a tésztát, alul a puncs, felül a vaníliás krém.

Elkészítjük a csokitetőt: 3 ek tejben megolvasztjuk a margarint. A cukrot, kakaót és a csokipudingot összekeverjük, és hozzáadjuk az olvasztott margarinhoz.

Sűrű krémet kapunk, aminek nagyon jó a bevonóképessége.