Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hólabda recept

Hólabda
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 8 tojás
    • 25 dkg liszt
    • 25 dkg cukor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 1 cs sütőpor
    • 8 evőkanál forró víz

    Krém:

    • 5 evőkanál liszt
    • 20 dkg cukorr
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 dl tej
    • 20 dkg teavaj

    Díszítéshez:

    • kb 10 dkg kókuszreszelék
    • 10 dkg ét vagy tejcsoki
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk.

    A sárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a forró vizet, lisztet, sütőport és a kakaóport, majd elkeverjük az egészet.

    A végén pedig a tojások fehérjéből felvert habot forgatjuk hozzá.

    Sütőpapírral bélelt, gáztepsibe öntjük, majd 180 fokon kb 30 percig sütjük. Melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt és kihűtjük.

    A krémhez a tejben elkeverjük csomómentesen a lisztet és a cukrokat, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat és alaposan kihabosítjuk az egészet.

    Összeállítás:

    A tésztából pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk, melyeket éles késsel lapjában elvágunk. Az alját megkenjük a krémmel, rátesszük a tetejét és az oldalát is körbekenjük a krémmel.

    Az oldalát kókuszreszelékbe forgatjuk.

    A csokit az olajjal összemelegítjük, majd bevonjuk vele a süti tetejét. Különböző dekorcukrokat szórhatunk bele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek