Hólabda

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hólabda

Hozzávalók:
Tészta:

  • 8 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 8 evőkanál forró víz

Krém:

  • 5 evőkanál liszt
  • 20 dkg cukorr
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg teavaj

Díszítéshez:

  • kb 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg ét vagy tejcsoki
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk.

A sárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a forró vizet, lisztet, sütőport és a kakaóport, majd elkeverjük az egészet.

A végén pedig a tojások fehérjéből felvert habot forgatjuk hozzá.

Sütőpapírral bélelt, gáztepsibe öntjük, majd 180 fokon kb 30 percig sütjük. Melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt és kihűtjük.

A krémhez a tejben elkeverjük csomómentesen a lisztet és a cukrokat, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat és alaposan kihabosítjuk az egészet.

Összeállítás:

A tésztából pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk, melyeket éles késsel lapjában elvágunk. Az alját megkenjük a krémmel, rátesszük a tetejét és az oldalát is körbekenjük a krémmel.

Az oldalát kókuszreszelékbe forgatjuk.

A csokit az olajjal összemelegítjük, majd bevonjuk vele a süti tetejét. Különböző dekorcukrokat szórhatunk bele.