Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia krémes recept

Francia krémes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 dl tejföl
    • 15 dkg margarin
    • 1 csipet só

    Krém:

    • 1 l tej
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 ek rétesliszt
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 ek cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 7 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin

    Hab:

    • 0,3 dl habtejszín
    • 2 cs habfixáló
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Tészta alapanyagait összegyúrjuk, hagyjuk állni fél órát, majd két részre osztjuk, és olyan vékonyra nyújtjuk, amilyenre csak tudjuk. Egy tepsi hátán megsütjük. A tészta akkor van kész, amikor még puha, nem szükséges nagyon megpirítani, mert akkor kiszárad és nagyon kemény lesz. Kb. 10 perc alatt megsül.

    A krém: Szokásos módon megfőzzük a pudingot, de mielőtt a tűzről levennénk, belekeverjük a hozzávalókat, a porcukrot és a margarint kivéve. Ezeket csak akkor keverjük hozzá, amikor már kihűlt egy kicsit.

    Hab: A hozzávalókat kemény habbá verjük.

    A sütemény összeállítása: Az egyik lapot megkenjük a krémmel, a krém tetejére megy a hab, majd a másik lapot is rátesszük ezek tetejére. Szeletelni csak a teljes kihűlés után, inkább másnap lehet. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk vagy olvasztott csokoládéval leöntjük.

    Biztos a siker!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá