Francia krémes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Francia krémes

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg margarin
  • 1 csipet só

Krém:

  • 1 l tej
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 ek rétesliszt
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 ek cukor
  • 3 tojás sárgája
  • 7 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin

Hab:

  • 0,3 dl habtejszín
  • 2 cs habfixáló
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

Tészta alapanyagait összegyúrjuk, hagyjuk állni fél órát, majd két részre osztjuk, és olyan vékonyra nyújtjuk, amilyenre csak tudjuk. Egy tepsi hátán megsütjük. A tészta akkor van kész, amikor még puha, nem szükséges nagyon megpirítani, mert akkor kiszárad és nagyon kemény lesz. Kb. 10 perc alatt megsül.

A krém: Szokásos módon megfőzzük a pudingot, de mielőtt a tűzről levennénk, belekeverjük a hozzávalókat, a porcukrot és a margarint kivéve. Ezeket csak akkor keverjük hozzá, amikor már kihűlt egy kicsit.

Hab: A hozzávalókat kemény habbá verjük.

A sütemény összeállítása: Az egyik lapot megkenjük a krémmel, a krém tetejére megy a hab, majd a másik lapot is rátesszük ezek tetejére. Szeletelni csak a teljes kihűlés után, inkább másnap lehet. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk vagy olvasztott csokoládéval leöntjük.

Biztos a siker!