Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes, cseresznyés sütemény recept

Krémes, cseresznyés sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 35 dkg finomliszt
    • 15 dkg kristálycukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl tej
    • 1,5 dl étolaj
    • 2 ek kakaópor (cukrozatlan) + 2 ek víz
    • 1 cs sütőpor
    • kb 40 dkg cseresznye (magozott)

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 1 cs vanília ízű pudingpor
    • 2 dl habtejszín
    • 1 cs habfixáló
    • 3 ek kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése: (Tepsi mérete: 20cm x 36cm)

    A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel fehéredésik keverjük, majd hozzá adjuk a tejet, az étolajat és végül a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük.

    A tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a vizet.

    Kivajazott, lisztezett, 20*36 cm-es tepsibe először a sárga tésztát öntjük bele, majd erre rásimítjuk a kakaósat. A cseresznyét eloszlatjuk a tészta tetején, majd 180 fokon kb 30 percig sütjük (tűpróba).

    Közben elkészítjük a krémet. A tejből, a cukorból és a pudingporból szokásos módon pudingot főzünk. Amikor elkészült félretesszük hűlni és belekeverjük a vaníliás cukrot. A tejszínt a habfixálóval együtt kemény habbá felverjük és a kihűlt pudinghoz keverjük (használjunk kézi robotgépet, hogy csomómentes legyen a krém).

    A megsült, kihűlt tészta tetejére egyenletesen rákenjük a krémet.

    Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt kemény habbá felverjük és a már nem annyira meleg, felolvasztott csokit a kemény habhoz öntjük. Jól összekeverjük, majd egyenletesen rákenjük a pudingos krémre.

    Hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt felvágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá