Krémes, cseresznyés sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 35 dkg finomliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl étolaj
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan) + 2 ek víz
  • 1 cs sütőpor
  • kb 40 dkg cseresznye (magozott)

Krém:

  • 4 dl tej
  • 1 cs vanília ízű pudingpor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs habfixáló
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése: (Tepsi mérete: 20cm x 36cm)

A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel fehéredésik keverjük, majd hozzá adjuk a tejet, az étolajat és végül a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük.

A tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a vizet.

Kivajazott, lisztezett, 20*36 cm-es tepsibe először a sárga tésztát öntjük bele, majd erre rásimítjuk a kakaósat. A cseresznyét eloszlatjuk a tészta tetején, majd 180 fokon kb 30 percig sütjük (tűpróba).

Közben elkészítjük a krémet. A tejből, a cukorból és a pudingporból szokásos módon pudingot főzünk. Amikor elkészült félretesszük hűlni és belekeverjük a vaníliás cukrot. A tejszínt a habfixálóval együtt kemény habbá felverjük és a kihűlt pudinghoz keverjük (használjunk kézi robotgépet, hogy csomómentes legyen a krém).

A megsült, kihűlt tészta tetejére egyenletesen rákenjük a krémet.

Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt kemény habbá felverjük és a már nem annyira meleg, felolvasztott csokit a kemény habhoz öntjük. Jól összekeverjük, majd egyenletesen rákenjük a pudingos krémre.

Hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt felvágjuk.