Kókuszos krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg kókuszreszelék
- 3 ek. liszt
- 20 dkg porcukor
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A krémhez:
- 6 dl tej
- 6 ek. cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- másfél csomag vaníliás pudingpor
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg margarin
A tetejére:
- 2,5 dl tejszínhab
- 2-3 ek. kókuszreszelék
Elkészítése:
20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt 180 fokra előmelegítjük
A tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a lisztet.
Az előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
A tojás sárgákat a cukorral és a többi hozzávalóikkal együtt, a margarin kivételével, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
A margarint kihabosítjuk, a főzött krémmel összekeverjük és a kihűlt tésztára kenjük.
A tejszínt keményre verjük, a krémre simítjuk és kókuszreszelékkel megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »