Kókuszos krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg kókuszreszelék
- 3 ek. liszt
- 20 dkg porcukor
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A krémhez:
- 6 dl tej
- 6 ek. cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- másfél csomag vaníliás pudingpor
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 15 dkg margarin
A tetejére:
- 2,5 dl tejszínhab
- 2-3 ek. kókuszreszelék
Elkészítése:
20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt 180 fokra előmelegítjük
A tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a lisztet.
Az előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
A tojás sárgákat a cukorral és a többi hozzávalóikkal együtt, a margarin kivételével, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
A margarint kihabosítjuk, a főzött krémmel összekeverjük és a kihűlt tésztára kenjük.
A tejszínt keményre verjük, a krémre simítjuk és kókuszreszelékkel megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









