Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalakális krémes recept

Szalakális krémes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók a tésztához:

    • 20 dkg finomliszt
    • 8 dkg porcukor
    • 3 dkg zsír
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek. kakaópor
    • 1 mk. szalalkáli
    • szükség szerint tej
    • 20×30 cm-es tepsi

    Töltelékhez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 6 csapott ek. liszt
    • 3 dl tej
    • 1 vaníliás cukor
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin vagy vaj
    • 20 dkg babapiskóta(15 db)

    A babapiskóták locsolásához:

    • 1 ek. rum
    • 1 dl tej

    Az alsó lap megkenéséhez:

    • 2 ek meggylekvár vagy rumos tej

    A mázhoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 1 tk. rumaroma

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két cipót formálunk, majd tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd vajazott tepsi hátán megsütjük.

    Krém:

    Elkészítjük a krémet. A tejből, cukrokból, lisztből, tojássárgákból sűrű pépet főzünk, majd lehűtjük.

    A margarint kihabosítjuk, majd a kihűlt főzött krémmel jó habosra kikeverjük. Ezek után már összeállíthatjuk a süteményt.

    Összeállítás:

    Az alsó lapot vékonyan lekenjük lekvárral, kirakjuk babapiskótával.

    A babapiskótákat egy kenőtollal lekenjük a rumos tejjel. A krémet ráöntjük, majd elsimítjuk. Befedjük a másik lappal.

    Máz:

    A máz hozzávalóit gőz felett felverjük, majd a süti tetejére kenjük. Egy késsel kissé cirókáljuk a tetejét.

    Nagyon finom, régi recept. Próbáljátok ki!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá