Szalakális krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 8 dkg porcukor
- 3 dkg zsír
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek. kakaópor
- 1 mk. szalalkáli
- szükség szerint tej
- 20×30 cm-es tepsi
Töltelékhez:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 6 csapott ek. liszt
- 3 dl tej
- 1 vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 20 dkg babapiskóta(15 db)
A babapiskóták locsolásához:
- 1 ek. rum
- 1 dl tej
Az alsó lap megkenéséhez:
- 2 ek meggylekvár vagy rumos tej
A mázhoz:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 tk. rumaroma
Elkészítése:
Tészta:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két cipót formálunk, majd tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd vajazott tepsi hátán megsütjük.
Krém:
Elkészítjük a krémet. A tejből, cukrokból, lisztből, tojássárgákból sűrű pépet főzünk, majd lehűtjük.
A margarint kihabosítjuk, majd a kihűlt főzött krémmel jó habosra kikeverjük. Ezek után már összeállíthatjuk a süteményt.
Összeállítás:
Az alsó lapot vékonyan lekenjük lekvárral, kirakjuk babapiskótával.
A babapiskótákat egy kenőtollal lekenjük a rumos tejjel. A krémet ráöntjük, majd elsimítjuk. Befedjük a másik lappal.
Máz:
A máz hozzávalóit gőz felett felverjük, majd a süti tetejére kenjük. Egy késsel kissé cirókáljuk a tetejét.
Nagyon finom, régi recept. Próbáljátok ki!