Hozzávalók a tésztához:
Töltelékhez:
A babapiskóták locsolásához:
Az alsó lap megkenéséhez:
A mázhoz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két cipót formálunk, majd tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd vajazott tepsi hátán megsütjük.
Elkészítjük a krémet. A tejből, cukrokból, lisztből, tojássárgákból sűrű pépet főzünk, majd lehűtjük.
A margarint kihabosítjuk, majd a kihűlt főzött krémmel jó habosra kikeverjük. Ezek után már összeállíthatjuk a süteményt.
Az alsó lapot vékonyan lekenjük lekvárral, kirakjuk babapiskótával.
A babapiskótákat egy kenőtollal lekenjük a rumos tejjel. A krémet ráöntjük, majd elsimítjuk. Befedjük a másik lappal.
A máz hozzávalóit gőz felett felverjük, majd a süti tetejére kenjük. Egy késsel kissé cirókáljuk a tetejét.
Nagyon finom, régi recept. Próbáljátok ki!