Szalakális krémes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 8 dkg porcukor
  • 3 dkg zsír
  • 1 db tojás
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 mk. szalalkáli
  • szükség szerint tej
  • 20×30 cm-es tepsi

Töltelékhez:

  • 3 tojás sárgája
  • 6 csapott ek. liszt
  • 3 dl tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 20 dkg babapiskóta(15 db)

A babapiskóták locsolásához:

  • 1 ek. rum
  • 1 dl tej

Az alsó lap megkenéséhez:

  • 2 ek meggylekvár vagy rumos tej

A mázhoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tk. rumaroma

Elkészítése:

Tészta:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két cipót formálunk, majd tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd vajazott tepsi hátán megsütjük.

Krém:

Elkészítjük a krémet. A tejből, cukrokból, lisztből, tojássárgákból sűrű pépet főzünk, majd lehűtjük.

A margarint kihabosítjuk, majd a kihűlt főzött krémmel jó habosra kikeverjük. Ezek után már összeállíthatjuk a süteményt.

Összeállítás:

Az alsó lapot vékonyan lekenjük lekvárral, kirakjuk babapiskótával.

A babapiskótákat egy kenőtollal lekenjük a rumos tejjel. A krémet ráöntjük, majd elsimítjuk. Befedjük a másik lappal.

Máz:

A máz hozzávalóit gőz felett felverjük, majd a süti tetejére kenjük. Egy késsel kissé cirókáljuk a tetejét.

Nagyon finom, régi recept. Próbáljátok ki!