Szalakális krémes

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 8 dkg porcukor
  • 3 dkg zsír
  • 1 db tojás
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 mk. szalalkáli
  • szükség szerint tej
  • 20×30 cm-es tepsi

Töltelékhez:

  • 3 tojás sárgája
  • 6 csapott ek. liszt
  • 3 dl tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 20 dkg babapiskóta(15 db)

A babapiskóták locsolásához:

  • 1 ek. rum
  • 1 dl tej

Az alsó lap megkenéséhez:

  • 2 ek meggylekvár vagy rumos tej

A mázhoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tk. rumaroma